Ezt tartsa szem előtt, ha vállalkozást indítana Szlovákiában

Vállalkozást indítani, céget alapítani Szlovákiában napjainkban már viszonylag egyszerű , de mi éri meg jobban: az egyéni vállalkozás vagy a kft.?

Mielőtt belevágunk, alaposan mérlegeljük a lehetőségeket, majd tanácsos tervet készíteni, felmérni a piacot és a konkurenciát.

Noha Szlovákiában a korrupció komoly problémának számít, és a járulékokat, az adókat vagy a munkajogot szabályozó normák esetleges módosítása időről időre borsot törhet a vállalkozók orra alá, a vállalkozói környezet még mindig kedvezőbb nálunk, mint sok más európai országban. Előny például az olcsóbb munkaerő és az alkalmazottak viszonylag magas képesítése.

Vállalkozást indítani manapság nem nehéz , kft. esetében ezt elvégezhetik helyettünk a külön erre szakosodott társaságok is. Az ár 400 euróig terjed, és a bejegyzés két hét alatt elintézhető. Vállalkozói engedély esetében az ügyintézés egyszerűbb és olcsóbb, az engedélyért 5 eurós okmánybélyeget kell fizetni, és az összes adminisztratív feladatot elvégzik helyettünk a lakhelyünk szerint illetékes járási hivatal vállalkozói részlegén az egyablakos ügyintézés alkalmazottai.

Kattintson: https://ujszo.com/gazdasag/ezt-tartsa-szem-elott-ha-vallalkozast-inditana-szlovakiaban

Show Comments

Comments are closed.